Door Edith van Dijk op 8 juni 2015

Kruidenbuurt Zuid gedupeerd door Conflict Brabant Water en Gemeente

Na 10 jaar plannen maken is Kruidenbuurt Zuid het beu. Nog steeds is er geen zicht op start uitvoering van de aanleg van nieuwe riolering in de Kruidenbuurt Zuid. Bewoners zijn furieus en teleurgesteld. Over de ruggen van de buurtbewoners vechten Brabant Water en de gemeente een juridisch conflict uit. De gemeente deed voorstellen om uit deze impasse te komen. Zonder succes. Helaas Brabant Water werkt nog niet mee.

Afgelopen week spraken Hafid Bouteibi en Edith van Dijk met de bewoners, bij Annet Hogenhout thuis. Onder het genot van een fris glas water uit de kraan.

Door het conflict blijft de buurt verstoken van nieuwe riolering, nieuwe bestrating, verlichting en groen in de straten. Alles wordt in een keer aangepakt. En zo lang de werkzaamheden niet starten, verslechtert de situatie in de buurt.

Wel zijn in twee straten alvast de bomen gekapt. De boomgaten zijn provisorisch gevuld met straatstenen. In de buurt is stankoverlast en wateroverlast door de slechte riolering. Er zijn gevaarlijke situaties door noodopvullingen en scheefliggende stoepen en straten. Iemand met een rolstoel kan niet meer door de straat, zonder risico op omvallen.

Kortom. De leefbaarheid en veiligheid staat onder druk!

Edith en Hafid hebben samen met de bewoners vragen gesteld aan wethouder Yasin Torunoglu. Met de bewoners hopen wij dat deze vragen de zaak in beweging zet. Gaat de uitvoering snel van start. En kunnen de bewoners van Kruidenbuurt Zuid na 10 jaar eindelijk genieten van een nieuwe en bovenal veilige straat.

Edith van Dijk

Edith van Dijk

‘Voor een andere iets kunnen betekenen’, dat staat voor mij als raadslid voorop. Mijn naam is Edith van Dijk en bijna 4 jaar raadslid voor de PvdA in Eindhoven. Ik heb Eindhoven op een andere manier leren kennen. En vooral heel veel mensen ontmoet. Zo sprak ik met inwoners uit verschillende wijken en buurten over

Meer over Edith van Dijk