Door Ward Overeem op 11 januari 2014

Het opgeruimde karakter van Drents Dorp

Een keer per 14 dagen zijn vrijwilligers van Drents Dorp in de weer om hun buurt op te ruimen. Naast de vele gezellige en creatieve activiteiten die georganiseerd worden door de Stichting Buurtbelangen Drents Dorp, neemt de buurt ook verantwoordelijkheid voor een schone wijk. Sinds zij dit doen, is de buurt veel schoner. Dit is een goed voorbeeld dat je met samenwerken meer bereikt. Aangezien een goed voorbeeld doet volgen, gaan vrijwilligers van de PvdA Eindhoven op 11 januari een handje meehelpen. Handen uit de mouwen dus.

De buurt Drents Dorp, hoort bij de wijk Halve Maan in het stadsdeel Strijp en werd gebouwd tussen de jaren ‘25 en ‘30 van de vorige eeuw. Philips huisvestte arbeiders die voornamelijk uit Drenthe kwamen. Vandaar dat deze buurt al snel de naam Drents Dorp kreeg. De bewoners zijn gehecht aan hun buurt; nazaten van de eerste bewoners wonen nog altijd in hun geliefde Drents Dorp.

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem