Door Albertien Schoots op 8 juni 2016

Hans Spekman op bezoek!

Op 7 juni 2016 was onze partijvoorzitter Hans Spekman te gast bij de senioreninloop.

Er waren zo’n 25 senioren aanwezig. Hans was uitgenodigd om iets te vertellen over ‘Van Waarde’ van de Wiardi Beckman Stichting. Waar staat de PvdA voor en hoe winnen we als partij weer het vertrouwen van de kiezers?  Benieuwd naar de inhoud van het gesprek?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans hield ons voor dat wij als partij ervoor moeten zorgen dat mensen meer te zeggen moeten krijgen over hun wonen, werken, school en buurt en dat bij economie niet alleen gedacht moet worden aan alleen geld, maar aan toegevoegde waarde.
Volgens Hans een mooi motto/leidmotief voor de PvdA. Hierbij gelden de 3 belangrijkste waarden: solidariteit, gelijke kansen en rechtvaardigheid.

Gezamenlijk moeten deze waarden zorgen voor vooruitgang, zodat we als partij beter kenbaar worden voor waar we voor staan. Daar kon niemand van ons tegen zijn, maar dat riep wel wat vragen/opmerkingen/suggesties op van de aanwezigen senioren? Een bloemlezing:

– “mooi allemaal die abstracte kreten, maar hoe vertaal je dat naar de praktijk? En hoe vent je dat uit?”
-“er gebeurt veel op dit gebied. Loop als partij meer te koop met dit soort coöperatieve initiatieven”.
-“laat pr-matig meer zien hoe je als partij concreet bijdraagt aan de verwezenlijking van je idealen”
-“probeer je verworvenheden uit de kabinetsdeelname meer en beter uit te venten, afgezet tegen de ‘opgedrongen’ coalitievorming”.

Hans wist goed aan te geven hoe je als partij met dit soort vragen om moet gaan.

Uiteraard ging het ook even over de lijsttrekker. Hans liet zich niet verleiden om een voorkeur uit te spreken. Wel merkte hij op dat iedere kandidaat zich in de arena moet storten met alle risico’s van dien.
Hij opteert voor een prachtige lijsttrekkerverkiezing. Volgens hem broodnodig voor  dynamiek in de partij.

Na een inspirerende discussie over de meer sociaal-culturele waarden van de buurtsamenleving besloot Hans de zeer geslaagde bijeenkomst met een  oproep om daadwerkelijk samen te werken aan een samenleving van mensen. De bijeenkomst werd positief beoordeeld, wat zeg ik …zeer positief.

Albertien Schoots

Albertien Schoots

Ik ben Albertien Schoots. Ik ben 65 jaar, getrouwd, moeder en oma. Ik woon met veel plezier in Woensel-West en ben daar een actieve vrijwilliger. Ik heb me altijd ingezet voor leefbare, veilige en sociale wijken, waar samen aan de wijk wordt gewerkt. In mijn werk heb ik vele jaren leerlingen/studenten, die extra hulp nodig

Meer over Albertien Schoots