Door Ward Overeem op 8 januari 2014

Hans Spekman bezoekt High Tech Campus Eindhoven

PvdA-voorzitter Hans Spekman brengt donderdag 9 januari een bezoek aan de High Tech Campus Eindhoven. Samen met burgemeester Rob van Gijzel (Eindhoven), PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers en kandidaat-raadslid Eric Cols neemt hij een kijkje in de meest innovatie keuken van Nederland. Een economisch model dat zowel in het PvdA-verkiezingsprogramma van 2012 als in het recente rapport van de commissie Melkert een prominente rol speelt.

Reden voor het bezoek is dat de regio Eindhoven, de tweede economie van ons land, een belangrijke bijdrage levert aan groei en banen. Innovatie en samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen is hierbij de succesfactor. Banen en groei gaan samen met het vinden van innovatieve oplossingen om gezond oud te worden en duurzame energie te produceren. Of oplossingen voor (voedsel)veiligheid en duurzame mobiliteit. Zaken die het leven van mensen wereldwijd gezonder en aangenamer maken en die een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Hans Spekman wil lessen meenemen voor de landelijke politiek.

Op de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) zijn meer dan 120 bedrijven en instituten gevestigd en werken zo’n 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan toekomstige technologieën en producten. HTCE behoort tot de grootste science parks in de wereld.

Het programma is als volgt:

12.00u-13.00​u

Locatie: High Tech Campus, The Strip, HTC1e (Campus Site Management)

Ook aanwezig: burgemeester Rob van Gijzel.

Presentatie: Bert-Jan Woertman, Manager Marketing & Communications

Thema: Hoe werkt het economisch model van de Eindhovense regio en wat is rol van High Tech Campus daarin?

13.15u-14.15u

​Locatie:​ High Tech Campus, HTC31 (Kamer 1.038)

Presentatie: Ton van Mol, Managing Director Holst Centre

Thema: Holst is een topinstituut Holst, dat werkt aan draadloze en flexibele technologie. Centraal staat de samenwerking die binnen Holst wordt gevonden tussen bedrijven en wat Holst doet aan de open innovatie voor het ecosysteem van HTCE en Brainport.

14.30u-16.00u

​Locatie: Beta/Mu, High Tech Campus, HTC9 (vergaderruimte naast Avril)

Rondleiding: Jean-Paul van Oijen  (tot 15.00)

Bedrijfsbezoek en presentatie: Peter van Stiphout (Cytocentrics bv) (tot 15.30u)

Presentatie: Ron van Baden (FNV Bongenoten en expert op het gebied van hightech) over flexibilisering werk en werkzekerheid.

16.00​​u Afsluiting

 

 

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem