Door Yasin Torunoglu op 29 januari 2015

‘Goeiendag’

Als Wethouder Wijken ga ik, liefst op de fiets, kriskras door de stad om zo veel mogelijk activiteiten en bijeenkomsten te bezoeken. Inmiddels ben ik zodanig ingevoerd in de stadsdelen dat ik kan stellen dat elk stadsdeel haar eigen cultuur kent. Sterker, zelfs op wijkniveau kan het type gesprek sterk verschillen.

Zo heeft een gesprek in Philipsdorp een heel ander karakter dan een gesprek in ’t Ven.

Afgelopen week was ik op de nieuwjaarsbijeenkomst van Stratum. Alle vertegenwoordigers van de bewonersorganisaties waren aanwezig. Als geboren en getogen Tongelrenaar, vind ik het soms leuk om dat aan te halen als ik een woordje mag spreken. Zo ook die avond. Na mijn speech raakte ik in gesprek met een mevrouw uit Tivoli. Haar zoon woont in Tongelre. Zij vond het maar niks. Als haar zoon op vakantie ging, kwam zij een week logeren in Tongelre. Om op de huisdieren op te passen. “Ze zen nie gezellig, zeggen ginne goeiendag en als ge in de tuin bezig bent kredde urst te heuren da ut tijd wier”. Als ze dan na die week Tivoli weer binnen fietste, vertelde ze glunderend, dan voelde het zo warm van binnen. Alsof ze van heel ver weg weer thuis was. “Hier zeeën ze goeiendag of vat nog een bakske koffie. Daar kenne ze wa van leren in Tongelre.

Ik kom zelf uit Tongelre, dus ik weet wel beter. En toch ging ik met een warm gevoel weg. De diversiteit van de stad maakt dat ieder zijn eigen plek heeft in Eindhoven. Dat maakt dat we zowel de sterkste als de sociaalste stad kunnen zijn. Waar iedereen een ‘goeiendag’ kan krijgen.

Tot volgende week.

Yasin Torunoglu

Yasin Torunoglu

Yasin Torunoglu

Yasin Torunoglu (Eindhoven, 1982) studeerde – na MAVO, MBO en HBO – Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn studie ging hij als managementtrainee aan de slag bij energiebedrijf Essent. Van 2006 tot eind maart 2013 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Eindhoven. Sinds maart 2013 is hij wethouder Wonen, Wijken, Ruimte,

Meer over Yasin Torunoglu