Door Edith van Dijk op 11 februari 2017

Evenementenbeleid  

Glow, DDW, de Marathon, het buurtfeest om de hoek, de rommelmarkten met Koningsdag. Evenementen die Eindhoven laten bruisen. Waar veel publiek op af komt. Ieder evenement, klein en groot, kort en meerdaags, veroorzaakt soms overlast in de buurt. Zoals geluidsoverlast en parkeren. Hoe ga je daar mee om als organisator? Voor de PvdA is draagvlak bij omwonenden hierbij belangrijk. We bewaren goede herinneringen aan de pilot Hajraa Buiten Volleybal Toernooi TU/e in 2016. Een toernooi met ruim 5.000 deelnemers.

Door een op een bewoners in omliggende woonwijken te benaderen, heeft Hajraa op geweldige manier draagvlak gecreëerd voor het feesten tot 3 uur. Daarnaast lieten ze tijdens een informatieavond bewoners zien wat ze allemaal gingen doen om geluidsoverlast te beperken. Zo is op beide feestavonden na 1 uur het basgeluid teruggedraaid. Een goed voorbeeld van rekening houden met de buurt. Een aanpak die we organisatoren van evenementen in Eindhoven van harte aanbevelen. Want laten we eerlijk zijn, ieder feestje in de stad moet ook een feestje zijn voor de buurt. Het is een kleine moeite om omwonenden te betrekken. Zij weten wat er in de buurt speelt en kunnen organisaties helpen om hun feest zo soepel mogelijk te laten verlopen. En dat gaat verder dan alleen een aankondiging in de brievenbus.

Naast omwonenden verdienen straat-, buurt en wijkfeesten onze aandacht. Vergunningen zijn belangrijk. Ze zorgen dat een evenement veilig verloopt. Voor de PvdA mogen ze echter geen belemmering vormen voor een mooi feestje in de buurt. De PvdA zal blijven inbrengen dat kleine evenementen in de buurt kosteloos blijven. Tenslotte, de PvdA vindt het belangrijk dat evenementen voor iedereen, met of zonder rolstoel, slechtziend etc. toegankelijk zijn. Ook daar zullen we op blijven letten in onze stad! We horen graag uw ervaringen!

Edith van Dijk

Edith van Dijk

‘Voor een andere iets kunnen betekenen’, dat staat voor mij als raadslid voorop. Mijn naam is Edith van Dijk en bijna 4 jaar raadslid voor de PvdA in Eindhoven. Ik heb Eindhoven op een andere manier leren kennen. En vooral heel veel mensen ontmoet. Zo sprak ik met inwoners uit verschillende wijken en buurten over

Meer over Edith van Dijk