Er is wat te vieren: vrouwenkiesrecht 100 jaar!

Door Marjolein Senden op 23 februari 2019

Op donderdag 9 mei vieren we dat 100 jaar geleden de Wet Actief Vrouwenkiesrecht is aangenomen in de Tweede Kamer. En dat doen wij op een toepasselijke manier.

Op donderdag 9 mei ontvangen  we  Julia Wouters als gastspreker. Ze is de auteur van het boek: De zijkant van de macht; waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten. Ze blikt, samen met ons, terug op 100 jaar emancipatie. Wat er bereikt is, maar ook waar  nog opgaves liggen. Het blijkt namelijk dat op de dag van vandaag het aantal vrouwen in leidinggevende of invloedrijke posities nog steeds fors achterblijft. En dat komt niet door dé vrouw of dé man maar door de manier waarop onze huidige samenleving nog steeds functioneert. Daarom nodigen wij zoveel mogelijk mensen uit om deze bijeenkomst te bezoeken: man, vrouw, PvdA-lid of geen lid. Omdat we samen de klus moeten klaren!

Meld je aan bij Marjolein Senden via m.senden@eindhoven.nl vόόr 1 mei 2019, ovv aanmelding 9 mei. Vermeld dan ook wie je meebrengt.

Tot slot: voor geïnteresseerden is er tevens ter plekke na afloop gelegenheid om het boek van Julia te kopen.

Wat?                   Tijdens de gezamenlijke activiteit met ViP040 (zie ook de regio agenda via deze link)

Wanneer?          Donderdag 9 mei

Waar?                 PvdA Honk (route zie: eindhoven.pvda.nl/route)

Hoe laat?           Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur

 

Marjolein Senden

Marjolein Senden

Op de dag dat ik 40 werd, keek ik om mij heen en zag een mooi gezin, een fijn huis, een baan die me voldoening gaf en voldoende basis om mijn kinderen een goede start in dit leven te geven. Maar ik zag ook, verder kijkende dan de muren van mijn eigen huis; armoede, schulden,

Meer over Marjolein Senden