Door Hafid Bouteibi op 20 maart 2015

De week van Hafid

Zoals iedere week begin ik maandagmorgen met het naar school brengen van onze kids en daarna snel naar werk. Op maandag heb ik een vol rooster. Lessen burgerschap verzorgen en begeleiden van Buddy’s. Dit zijn studenten leerjaar 2 en 3 die studenten leerjaar 1 helpen bij schoolzaken.
Deze maandagavond heb ik een gesprek met een gezin wiens kind leerplichtig is maar niet op een school geplaatst kan worden. Goed dat mensen de politiek weten te vinden wanneer dit soort van belangrijke zaken spelen.

Op dinsdag heb ik een aantal intakes gepland staan. Leerlingen van het vmbo die graag de opleiding onderwijsassistent willen volgen en die hieraan vooraf een zorgvuldig gesprek krijgen. Uitgangspunt is, welke opleiding past het beste bij de student?
Tijdens de grote pauze heb ik een goed gesprek met een aantal summa studenten met een islamitische achtergrond. Conclusie is dat er grote behoefte is aan een positief geluid vanuit de islamitische gemeenschap. Ik voel verandering!!

Woensdag ben ik bezig met de campagne voor de provinciale staten. Deze gaan niet alleen over de provincie maar vooral ook over de eerste kamer. Jammer dat deze verkiezing niet als een kans wordt gezien om duidelijkheid te geven aan de kiezer waar de provincie werkelijk over gaat. Helaas blijft dit abstract en zal het geen positieve invloed hebben op het opkomstpercentage.

Aan het einde van de werkweek ben ik bezig met de voorbereiding op een bijeenkomst donderdag 19 maart. Een groep hoogopgeleide vrijwilligers stroopt de mouwen op en gaat in de aanval op de uitval van jongeren. Of het nou om werk of school gaat de kansen van de jeugd vergroten. Complimenten voor dit initiatief!

Zondag heb ik een zeer interessant gesprek gehad met de nieuwe voorzitter van stichting Waqf. Het doel is kennis maken. Een buitengewoon intelligente man die goed op de hoogte is van maatschappelijke ontwikkelingen en open staat voor veranderingen.

Nu snel de flyers ophalen met mijn stemadvies. Stem Ab Oosting voor de waterschap en voor de provincie zijn mijn favorieten: Gerben Welling, Jan Hopstaken en Karim Ajouaou.

Hafid Bouteibi

Hafid Bouteibi

De afgelopen 8 jaar in de gemeenteraad heb ik geleerd dat politiek onlosmakelijk verbonden is met lef. We hebben veel wetten op ons af zien komen waar we niet blij mee waren. We hebben het lef getoond deze naar onze redelijkheid uit te voeren en soms zelfs naast ons neer te leggen. Kijk bijvoorbeeld naar

Meer over Hafid Bouteibi