Door Frank Depla op 30 maart 2015

De week van Frank…….

Zaterdag 21 maart
Met Jacqueline Vriens onze fractieondersteunster bewoners uit Genderdal ondersteunen bij het prikken van vuil in de buurt.
In verschillende buurten zijn initiatieven van bewoners om het zwerfafval te verzamelen. Met een flinke ploeg vrijwilligers gaan we de buurt in en halen we 15 zakken op.

Tijdens het prikken komen ook de afvalcontainers aan bod. U kent ze wel, die bij grote woning complexen staan. Te vaak staat vuilnis er naast ipv dat het in de bak is gegooid. De zogenaamde bijzet. De bewoners, buurtbedrijf hebben een praktische oplossing: zorg dat de containers makkelijker toegankelijk worden door ze bv. vrij te geven.
We stellen de vraag aan de wethouder, zie link.

Zondag 22 maart
Vandaag op de racefiets, het seizoen is begonnen! En dan naar Gestels Hoogtij. Een mooi buurt evenement wat we afsluiten in de Gouden bal, de buurtkroeg.

Maandag 23 maart
’s Avonds fractievergadering. Oa voorbereiding van de discussie ‘werkleerbedrijf’. Het is een manier om werkzoekende uit de bijstand werkritme te laten opdoen en te ondersteunen bij het vinden van werk. Hier was veel mis mee. Klanten werden niet goed bejegend, geen maatwerk, etc. Juist op initiatief vd PvdA zijn de verbeteringen ingezet. Is het dan weer niet goed of nog niet goed? We hebben de indruk uit verhalen van werkzoekenden die meededen dat het een en ander toch is verbeterd.
Toch kunnen we voorstellen dat niet iedereen het even leuk vindt om in een dergelijke omgeving aan de slag te gaan. Onze fractie is van mening dat we regelmatig geïnformeerd moeten worden over de resultaten maar vooral hoe mensen het ervaren en of het hen helpt bij het vinden van werk. Het “instrument’ vinden we niet principieel verkeert zolang het mensen helpt richting het vinden van een baan. Daarbij is voor de PvdA een goeie balans bestaat tussen enerzijds deelnemers motiveren van binnen uit, maar dat anderzijds het soms ook kan helpen strak te zijn tav ‘op tijd komen’ en inspanning leveren om werk te vinden, ook al is dat niet altijd prettig.

Dinsdag 24 maart
einde vd dag informatie over de plannen om de horeca sluitingstijden op donderdagavond te verlaten naar 4.00 uur.
Natuurlijk we zijn een studentenstad, maar anderzijds moeten de volgende dag bewoners die wonen in een horecagebied zoals het stratumseind weer gewoon aan het werk. Ook daar willen we in deze stad rekening mee houden. En daarnaast moet het veilig zijn. En wat mag het kosten om te handhaven? Het standpunt vd lokale PvdA is niet gewijzigd: zolang bewoners, politie en horeca niet met elkaar eens zijn houden we vast aan de huidige sluitingstijd van 2.00 uur op donderdagavond.

Donderdag 26 maart
Een prima avond met mensen uit de praktijk rondom het aan het werk krijgen van werkzoekenden. Samen met Hafid georganiseerd. Waardevolle tips en suggesties en vooral ervaringen. Afgesloten met een borrel met leden welke net de ledenvergadering hadden bezocht.

Vrijdag 27 maart
Eerder deze week kregen de bewoners van de Hofstraat te horen dat de gemeente de geluidsoverlast verder gaat aanpakken die ontstaat door enorme hoeveelheid goederentreinen die langs komen. Prima nieuws. Hier doe je het voor! Met druk uitoefenen richting landelijke- , lokale- en provinciale politiek is het gelukt dat geluidswerende maatregelen worden genomen. De bewoners zijn erg blij dat na jaren knokken dit is gerealiseerd. Maar ik ben niet klaar, ik vind dat het Rijk over de brug moet komen. Zij moeten de maatregelen aan het spoor financieren. Tenslotte is de overlast aan het spoor door de enorme groei aan goederentreinen ontstaan. Niet alleen ten bate van de economie van eindhoven of Brabant maar voor geheel Nederland.

Maar voor nu top!!
Aan het einde van de dag nog een prachtig initiatief bezocht, op Strijp S binnenkort de eerste schop in de grond voor nieuwe jonge bewoners die gaan samen wonen. Zie https://www.facebook.com/fjag.depla?fref=nf&pnref=story

Frank Depla

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla