Door op 24 september 2013

De Week van Ertan Isik

Maandag 16 september 2013
Fractievergadering :

In de raadsvoorbereiding  o.a. gediscussieerd over het Raadsvoorstel  Sociale Wijkfuncties van de Bibliotheek. Dit wordt morgen een duscussieonderwerp, gezien het verleden.

Ook een quicscan gedaan van de Commissievergaderingen van 24 september, o.a. Burgerparticipatie, Brainport Development, en bijstandsfraude.

Inhoudelijk gesproken over de landelijke Campagnedag op 21 september. Dan zitten we in de wijk Mensfort. Wat is onze aanpak, wat is onze boodschap?

Dinsdag 17 september
Raadsvergadering om 20:30 uur. Deze begon de Voorzitter met een moment van stilte vanwege het overlijden van Rein Welschen ( zie het stuk van 19 september op de site).

Ik kende Rein niet persoonlijk, maar ik heb hem vroeger in zijn Burgemeestersjaren wel gezien, toen hij een bezoek aan PO-DER had gebracht (Sociaal culturele vereniging).

Alles wat ik over hem gehoord en van hem gelezen heb, maken hem inderdaad tot een zeer bijzonder persoon. Ik wens zijn familie en vrienden sterkte toe bij het verwerken van zijn verlies !

Inhoudelijk is er onder andere gesproken over het Raadsvoorstel Sociale Wijkfuncties van de Bibliotheek. Wij zijn als PvdA van mening dat de wijkfunctie niet dient te verdwijnen. Ontmoeting en een plek om te studeren, leren, lezen, om boeken te lenen zijn voor veel wijken nog steeds essentieel. Een ruimte regelen waar alleen een internetverbinding is en een leestafel staat, voldoet niet.

Woensdag 18 september
Leesdag.  Het is hard nodg om structureel tijd te reserveren voor bepaalde thema’s / mails om een verdiepingsslag te maken.

19:00 uur
Bestuursvergadering van de Fatih Moskee aaan de Willemstraat, waar ik vanaf december 2012 de Voorzitter van ben geworden. Onze moskee is de grootste “Allochtone “instelling van Eindhoven en omgeving. De moskee heeft rond de 1000 leden. De moskee is veel meer dan alleen  een gebedsruimte. Er worden rondleidingen verzorgd aan scholen, bedrijven, instellingen, er worden info- dagen georganiseerd, bijlessen verzorgd, naailessen gegegeven, jongeren kunnen er terecht voor activiteiten en uiteraard worden er ook Koranlessen gegeven.

Op dit moment staat een Triple P- Training in de planning, in samenwerking met de Gemeente Eindhoven.

Zaterdag 21 september
Mee gedaan aan de Landelijke Campagnedag in de wijk Mensfort (waar ik zelf ook woonachtig ben ). Aan de hand van een enqueteformulier en flyers hebben we met een groep van 8 mensen aangebeld bij de wijkbewoners. Wij hebben te maken gehad met uiteenlopende reacties, maar in het algemeen waren de reacties toch positief. Beleving van mensen is zeer divers. De ene zegt veel last te hebben van rond hangend jeugd, terwijl een buurvrouw daar niets van merkt………

Wij hebben de mensen toegezegd de informatie te evalueren en te verwerken zodat we deze ook kunnen terugkoppelen. Het was een effectieve manier om signalen op te pikken en in dialoog met wijkbewoners te gaan!

Met vriendelijke groet,

Ertan Isik
Gemeenteraadslid voor de PvdA Eindhoven

Waar ben je naar op zoek?