Door op 23 februari 2014

De Week van Ab Oosting

Maandag
Contact gehad met bewoner van de Hofstraat. Langs het spoor is veel geluidoverlast van de treinen. Een al jaren slepend dossier wat maar niet tot een succesvol einde gebracht kan worden. De ene helft van de straat wil wel een geluidsscherm en de andere helft niet. Het probleem is dat een meerderheid het echt moet willen. Geprobeerd wordt om nog voor de verkiezingen een gesprek tussen bewoner(s) en de gemeente te organiseren. 

Dinsdag
Raadsvergadering. In verkiezingstijd zijn er altijd partijen die hun best doen om op te vallen. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld om het jaarlijkse Wiet festival naar Eindhoven te halen. Van te voren was al duidelijk dat dit voorstel het niet zou halen. Toch besteden we bijna een uur aan het debat. Als PvdA proberen we voor het debat te peilen of we een meerderheid halen met een motie of amendement. Dat scheelt veel nutteloos vergaderen.

Woensdag
Contacten gelegd in Brussel voor de nieuwe Europese fondsen Horizon 2020 voor projecten op het terrein van bio-energie en levenslang zelfstandig (gezond) thuis wonen. Altijd leuk om met collega’s uit heel Europa te brainstormen over nieuwe projecten.

Donderdag
Telefonische conferentie met collega’s die ook in de zorg werkzaam zijn. In geen ander domein gaat zoveel geld op aan coördinatie en management. We proberen de processen in beeld te krijgen en zo een efficiënte organisatie op te zetten met minder management en meer handen op de vloer.

Vrijdag
Het is wel een zorgweek. Op bezoek bij het kennisinstituut voor zorg en ICT in den Haag. Zelfde soort gesprek. Na afloop nog even langs de Tweede Kamer om met een tweede Kamerlid te sparren over oplossingen in de zorg. Gelukkig belt in de avond de NRC met vragen over het cultuurbeleid; toch nog even wat anders. Waarom Cultuur niet zo’n item is in Eindhoven. Ik leg uit dat we met de uitwerking bezig zijn van Cultuur Totaal en dat het echte vuurwerk pas na de verkiezingen komt.

Zaterdag
Op pad in Jagershoef. Met tien anderen deur aan deur rozen uitdelen en de oproep om vooral te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. We delen 20.000 rozen uit in 8 weken!  Mensen zijn altijd blij als wij aanbellen. Goede campagne.   Tussen de middag even een achttal Jonge Socialisten opgevangen die Oud Woensel van rozen gingen voorzien. Leuk om te zien dat er weer meer jongeren interesse in de politiek krijgen.

Zondag
Tekst voor wijkblad Blixembosch gemaakt en tekst voor de persoonlijke flyer die vanaf 1 maart gebruikt wordt. Gelukkig nog een vormgever en drukker gevonden die dit deze week willen doen. Bezig met de commissievoorbereiding. Toch nog wat hete hangijzers voor de verkiezingen. Wat ons betreft kunnen die ook na de verkiezingen in de raad besproken worden.