Door Ward Overeem op 8 december 2013

De PvdA deelt rozen uit aan bewoners Woensel-West.

Afgelopen zaterdag hebben we een leuke actie gehad in Woensel-West. Met velen vrijwilligers hebben we deur aan deur rozen uitgedeeld aan de bewoners van Woensel-West. De PvdA is namelijk trots op docenten, kinderen, ouders en vrijwilligers van basisschool ’t Palet.

Basisschool ’t Palet is de best scorende school in Brabant geworden (volgens Cito, gemiddelde score van 9,1).

Dat verdient een bloemetje. Een roos natuurlijk! Onze actie werd door de bewoners erg gewaardeerd. Veel wijkbewoners waren zichtbaar trots op het behaalde resultaat. Het ging om een onderzoek van het RTL Nieuws. Dat had samen met professor Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht een methode ontwikkeld om eindtoetsscores van een basisschool af te zetten tegen de scores van vergelijkbare scholen.

De PvdA is blij en ervan overtuigd dat investeren in onderwijs en gericht investeren in wijken en buurten werkt.

De samenhang en wil om als school en wijk te willen veranderen heeft bijgedragen dat deze school een goede afspiegeling is geworden van de wijk. Na een aantal moeilijke jaren hebben de investeringen zijn vruchten afgeworpen en geleid tot een goede leeromgeving. Kinderen hebben nu onder één dak, naast een goede basisschoolvoorziening, ook de mogelijkheid om bezig te kunnen zijn met muzikaliteit, creativiteit en sportiviteit in een prettige, veilige omgeving (dit alles vindt plaats in het Spilcentrum Boschdijk, aan de Wenckenbachstraat).

Daar gaat het de PvdA om!

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem

Waar ben je naar op zoek?