Berg speelgoed voor Stichting Speelcadeau

28 november 2020

Je kunt praten en je kunt doen. In de PvdA praten we graag. Over dat alle kinderen recht hebben op een pakje bijvoorbeeld.  Zaterdag 28 november hebben we er iets aan gedaan. Speelgoed ingezameld voor Stichting Speelcadeau. De fractievoorzitter, andere fractieleden en een aantal vrijwilligers haalden speelgoed op in verschillende wijken en buurten. Achter 80 verschillende deuren stonden de dozen en tassen klaar. Met spelletjes, boeken, poppen, een microscoop, garages, poppenhuizen en meer moois. Hartelijk dank aan alle gulle gevers!

De ophalers starten rond 11.45 u hun auto. Het is hopen op veel. Het wordt meer. “Zoveel hebben we nog niet eerder opgehaald”, meent Hafid zeker te weten. Misschien ook wel dankzij die ene gulle gever die meedeed en gelijk voor de hele straat ophaalde. Hoe dan ook, als iets na 14.00 uur de auto’s parkeren voor Stichting Speelcadeau, kan niemand de achteruitkijkspiegel gebruiken. Alles vol. Uitladen duurt in dit geval langer dan inladen, maar tegen 3 uur hebben de mensen van Stichting Speelgoed alles ingeruimd. Dan moet alles nog uitgezocht en geselecteerd worden voordat het in de winkel kan. “Daar gaan we snel mee aan de slag”, bezweert een vrijwilliger van de Stichting. “Want in de decembermaand hebben alle kinderen, zeker nu, een pakje verdiend.” Zo worden de ‘donkere maanden’ vanzelf een beetje lichter en vieren meer mensen feestelijke dagen.

Stapje voor stapje
In Eindhoven heeft bijna 10% van de jeugd tot 18 jaar kans op armoede. Thuis worden dubbeltjes omgedraaid en eindjes aan elkaar geknoopt. De PvdA zoekt naar manieren om te helpen. Daarom is het gratis OV gehandhaafd. Daarom blijft de meedoenbijdrage voor ouders met een laag inkomen. We werken aan de invoering van gratis huiswerkbegeleiding en buitenschoolse kinderopvang. En nu hebben we dus speelgoed ingezameld voor Stichting Speelcadeau. Met deze en andere acties hebben we de armoede niet opgelost voor de komende feestdagen, er moet meer gebeuren door meer partijen. Maar het zijn wel allemaal stapjes vooruit. Op weg naar een prettig bestaan.