De verkiezingen komen eraan!

De Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen komen eraan! Op woensdag 18 maart mogen we allemaal weer naar de stembus om onze vertegenwoordiging te kiezen in de Staten van Brabant!

Hoewel deze bestuurslaag voor velen de meest onzichtbare is, blijkt ze toch op veel onderwerpen een stevige vinger in de pap te hebben, dat leerde ik in ieder geval tijdens de ‘stage’ die de Provinciale Staten fractie had georganiseerd. Vooral op onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit, landbouw/veeteelt, milieu, maar denk ook aan bestemmingen voor terreinen met erfgoed-waarde zoals het CHV terrein in Veghel of in Oisterwijk die prachtige lederfabriek. Graag zou de PvdA ook wat te zeggen hebben over zorg en sociale voorzieningen, maar we hebben daarin echter een meer ondersteunende rol op provinciaal niveau. Neemt niet weg dat de PvdA Brabant er wel een mening over heeft. In ons verkiezingsprogramma is daarover ook meer te lezen.

Hoewel ik zelf een redelijk sceptische mening had over dit instituut is mij het belang ervan tijdens die stage wel duidelijk geworden, en ook de noodzaak tot verjonging! Ook omdat ik een voorstander ben van decentralisatie en de Provinciale Staten zouden een sterk faciliterende rol op zich moeten nemen ten opzichte van de gemeentes. Dat is onder andere mijn motivatie om me te kandideren voor de staten.

De Statenvergadering is een stuk technocratischer dan de indruk die ik van de gemeenteraad had, maar dat zie ik als een uitdaging!

Na de sollicitatierondes ben ik uiteindelijk op plaats 14 terecht gekomen. Onze tweede Eindhovense kandidaat Gerben Welling staat op plek 25. En voor de Waterschapsverkiezingen is Ab Oosting verkiesbaar op plek 2.

Het belang is van een goede sociaaldemocratische vertegenwoordiging in de Provinciale Staten is zeer belangrijk, en daarvoor wil ik jullie allemaal vragen om je actieve deelname aan de campagne-activiteiten die de komende tijd gepland staan. Iedereen die posters heeft geplakt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wil ik vragen dat weer te doen, we gaan een prominent partijlid uitnodigen in Eindhoven, debatavonden organiseren, en natuurlijk canvassen. Genoeg mogelijkheden om weer actief aan een socialer Nederland te werken! We gaan de straat op met de boodschap: “meer banen in Brabant” en gewoonweg “ga stemmen” opkomstbevordering is wederom in ons voordeel.

De eerste activiteit zal zijn aanstaande zaterdag 14 februari op de Woenselse markt. Meld je daarvoor even aan via voorzitter@pvda-eindhoven.nl !

Hopelijk allemaal tot ziens op 1 van de campagne activiteiten!

 

Met vriendelijke groet,

Jan Hopstaken