15 september 2010

De week van Frank Depla

Maandag 6 september

De fractievergadering komt weer voor het eerst bij elkaar na weken, vreemd dat je weer na een lange periode van elkaar niet zien, we weer een zeer intensieve periode van samenwerking tegemoet gaan zien.

Voorafgaand aan deze vergadering een bezoek aan de Bond van Eindhovense Muziekkorpsen. Meer dan 65 groepen maken muziek in deze stad, waarvan 12 grote muziekgroepen. Deze muziekanten maken muziek in de stad op plaatsen waar het niet altijd volgens de norm is geïsoleerd. Tja en dan zie je dus dat één klacht voldoende is om te sommeren dat een dergelijk gezelschap moet verkassen. Maar waar heen?

Natuurlijk kan de overlast  hinderlijk zijn, maar dikwijls zitten de gezelschappen er al jaren…

Het is duidelijk wat de boodschap is, ‘geen uitzettingsbeleid’, maar beleid welke  deze gezelschappen helpen aan juiste ruimtes.

Dinsdag 7 september

Geen echte politieke werkzaamheden buiten de deur, maar wel de bekende mail. Daar zit onder andere bij de antwoorden op onze vragen over de fietsklemmen in de stad. http://www.gemeente.eindhoven.nl/, zoek op fietsklemmen.

Heeft u ze al gezien en mee gewerkt? We vragen als raad een systeem  waar je veilig je fiets kan wegzetten volgens een het beproefde ‘lock and go systeem’ En je krijgt er grijze stofbakken voor in de plaats, waar de fiets niet eens 100 % veilig en heel kan worden opgeborgen en ook geen plaats biedt voor nieuwe fietsmodellen (met bakje voorop stuur). We zijn dus niet tevreden over de manier waarop het college met onze bezwaren omgaat, alle argumenten worden van tafel geveegd onder het motto europese aanbesteding. Dat is mij te makkelijk. We gaan vervolgvragen  stellen en kijken wat nog – letterlijk-  te ‘repareren’ valt.

Woensdag 8 september

De bezuinigingen komen eraan, meer en meer dringt het tot ons door dat straks echte keuzes gemaakt moeten worden voor deze stad. En met een rechts kabinet wordt het nog meer! Daarbij willen we graag horen van de stad: wat kan slimmer, minder, beter of helemaal niet.

Dus niet zomaar schrappen, maar met beleid. Als voorbeeld: kunnen buurten niet meer samenwerken met het webbeheer van hun websites? Deze suggestie werd door een bewoner gedaan. Juist in tijden van ‘schaarste’ ga je in feite pas deze vragen stellen. En dus ook aan u!

’s Avonds bereiden we samen met een aantal fractieleden en partijleden enkele activiteiten voor om de antwoorden uit de stad te krijgen, de site, canvassen (aanbellen en vragen aan u hoe u denkt over ‘wat kan minder en beter”), politiek café en naar enkele maatschappelijke organisaties. Let op 25 september gaat ie de lucht in!

Donderdag 9 september

http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/510363/2010/09/07/Romario-wil-nu-scoren-in-politieke-arena.dhtml

Het bericht van “de week”….. Romario gaat de politiek in en nog wel voor de socialistische partij. Aha, hier wordt weer eens gelogenstraft dat grootverdieners geen sociale idealen zouden hebben. Ik begreep dat hij zich vooral gaat inzetten voor de gehandicapte sporters, scoren voor PSV en nu dus ook  in de politiek.  Kent u hem nog van die prachtige doelpunten voor PSV en Brazilië? http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=19123

Zaterdag 11 september

De speech van Wilders is gematigd, hij speelt het niet verder op de spits nu de buit bijna binnen is: gedoogsteun aan een superrechts kabinet. We gaan dit nog echt voelen , ook in onze stad! Een prachtige dag, ik bezoek de presentatie van de vrijwilligersorganisaties in Tongelre. De zon is de spelbreker, te mooi weer.

Zondag 12 september

World on wheels, weer een prachtig evenement erbij in het centrum waar topsport verbonden wordt met breedesport maar ook met andere dingen uit de stad. Zoals design:  dranghekken van kunstenaars van MU . Deze staan langs het parkoer, een parkoer wat ook koerst over Strijp s, de nieuwe stad. Prima evenement, goed ober nagedacht, maaaaaar De regen is de spelbreker, te vies weer…

Maar toch complimenten voor organisator Hans van Os en zijn vrijwilligers.

http://www.worldonwheels.eu/