31 december 2010

De week van Lydia Lioe-A-Njie

 

Dinsdag 21 december

Eerst ven wat boodschappen doen en daarna van 14.00 – 16.00 meehelpen met de donatie  voor de kinderen met Aids in Afrika, de actie voor het glazenhuis. De actie is voor een hele week uitgezet door de gemeente Eindoven. Per koppels bemannen wij  per dag de stand bij de Piazza. Voor "draag je steentje bij" verkopen gemeenteraadsleden LEGO steentjes waarmee een weeshuis wordt gebouwd ten behoeve van Serious Request. De steentjes kosten € 1,- Het doel is om zoveel mogelijk lego steentjes te verkopen. Het was erg leuk om te doen. Samen met mijn partijgenoot Ertan hebben wij ons dinsdag en woensdag voor twee uur opgegeven.  Wij hebben  vandaag veel verhalen gehoord van mensen die ons wel/niet wilden steunen. Iemand wilde niet doneren, maar vond het van groot belang om zijn mening kenbaar te maken. Hij vroeg zich af waar al het geld van Haïti is gebleven en wie er daadwerkelijk van al deze acties beter wordt. Maar er waren ook leuke reacties, zoals een meneer die perse een steentje wilde leggen om zodoende jeugdherinneringen op te halen, maar tegelijkertijd kon bijdragen aan een plezierige jeugd van een ander kind. Verder kregen wij Eindhovensdagblad en studio 40 op bezoek. Twee uur duurde ondanks alles wel verschrikkelijk lang omdat het erg koud was. Omdat het ook nog dinsdagmarkt  was, maakte ik ook een praatje met marktlui, die aan gaven het heel erg te vinden dat ze om 16. 00 uur weg moesten zijn omdat ze anders een boete kregen als ze niet op tijd hun koopwaar hadden ingepakt.

Woensdag 22 december

Een nieuwe donatiedag. Nadat ik uitgeslapen was ben ik op de fiets gestapt richting Piazza, waar wij vandaag opnieuw zouden doneren voor Serious Request. Ik was moe en had veel last van mijn rug, maar aangezien de afspraak vaststond, kon ik mijn ploeggenoten, Ertan en Etienne niet in de steek laten. Eenmaal aanwezig was het even doorbijten. Door de leuke gesprekken met mensen die hun steentje wilden bijdragen, maar ook het plezier van al de kinderen in de stad kon ik mijn gedachten verzetten. Het werd een leuke en geslaagde middag. Er werden voor grote bedragen aan steentjes gekocht en gebouwd. Ik voerde verschillende gesprekken met verschillende mensen. Ik had bewondering voor een jongeman die helemaal uit Friesland kwam, speciaal om zijn favoriete DJ live te zien optreden. Hij had zes uur over de reis gedaan en moest gauw terug, anders kwam hij niet meer thuis. Onvoorstelbaar maar  hartverwarmend vond ik dat. Een dame sprak mij als gemeenteraadslid aan vanwege de hoeveelheid sneeuw die er lag. Ze vond het incorrect dat er vanuit de gemeente niet gestrooid werd in de binnenstad. Haar aangegeven dat ik de boodschap zal meenemen. Daarna zat mijn dag erop en vertrok ik tijdig naar huis om aan andere hh- verplichtingen te voldoen, maar vooral om uit te gaan rusten.

Donderdag 23 december

Een drukke dag voor de boeg. Ik moest nog kerstinkopen doen, maar dat kwam er niet van, omdat ik me moest voorbereiden voor de fractiebijeenkomst van vanavond. Thema van vanavond was “de bezuinigingen.”  Wat is de visie van de partij en welke kaders willen wij het college t.a.v. bepaalde thema’s meegeven. Een actuele thema is o.a. het vernieuwde welzijn. Er werden belangrijke ideeën en meningen door alle partijgenoten gelanceerd. Enkele daarvan zullen inhoudelijk per commissie verder opgepakt worden. Daarna werd de avond afgesloten met een etentje en kerst en Nieuwjaarsgedachte. Het was een lange dag en de vermoeidheid begon mij parten te spelen; ik nam bijtijds afscheid van mijn fractiegenoten en ging naar huis.

Vrijdag 24 december

Mijn laatste kans om de verlate kerstinkopen te doen. Nadat ik mijn stoep ijsvrij heb gemaakt ga ik ter ondersteuning van mijn zoon het huis uit. Tja de meeste kinderen van tegenwoordig vinden het niet leuk om met ouders boodschappen te gaan doen. Ze blijven liever thuis achter de computer. Maar ik had vandaag geluk. Rond ongeveer half vijf ontving ik een sms-je van de fractievoorzitter, die de opbrengst van de donatie van de gemeenteactie zou aanbieden aan het glazen huis. Wij hebben maar liefst 9541,25 opgehaald, dit omdat de overige steentjes voor 3000 euro verkocht werden aan Kordon en  met de verdubbeling van het college kwamen wij op ruim 19.000 euro.
Mieke en Yassin hebben samen met alle andere betrokkenen goed werk geleverd.

Kortom, het was een vruchtbare week en een opsteker voor Eindhoven na alle negatieve publiciteit van de afgelopen weken. Eindhoven is op een positieve manier op de kaart gezet.

Alle lezers , prettige feestdagen en een goed 2011 toegewenst!