7 oktober 2010

De week van Petra Sodenkamp

Dinsdag 21 september

Raadsvergadering. Onder andere wordt een motie ingediend van Groenlinks en SP om in 2013 Roze zaterdag naar Eindhoven te halen. Dit is een evenement voor homo’s en lesbiennes. Een CDA raadslid stemt tegen en krijgt de volgende dag de pers over zich heen.

De vergadering verloopt een beetje chaotisch en her en der bespeur ik wat irritatie. This is politics…

Woensdag 22 september

Gaby van de Biggelaar komt voor geinteresseerden toelichting geven op de perikelen rond de formatie van het nieuwe kabinet en het standpunt van de PvdA. Het wordt een goed en informatief gesprek, waaraan iedereen actief deelneemt en zijn/haar mening en standpunten benadrukt. Een geslaagde avond met de complimenten aan Gaby. Na afloop drink ik nog een jus’tje op het stadhuis met de mensen die aanwezig waren bij de installatie adviescommissie migrantenvrouwen.

Donderdag 23 september

Eigenlijk wilde ik vandaag bij de bijeenkomst van het woonbedrijf aanwezig zijn, maar ik was te laat met opgeven en kon de dame van de organisatie niet bereiken de afgelopen dagen. Maar goed ook, bleek later, want er zou een rondrit per fiets door Eindhoven plaatsvinden en net om die tijd begon het heeeeeeeeeeeel hard te onweren! Sorry wél aanwezige collega’s.

Vrijdag 24 september 2010

Vandaag even geen politieke verplichtingen en genoeg tijd om mijn administratie op orde te brengen en mijn mailbox op te schonen.

Zaterdag 25 september 2010

Lancering van onze nieuwe website: www.ditkanslimmer.nl

Zoals de naam al doet vermoeden kunnen Eindhovenaren op deze site hun ideeen kwijt hoe de zaken slimmer en efficiënter kunnen worden aangepakt. Ik ben benieuwd….Na afloop gaat de PvdA de wijk in om te canvassen. Ik kan er helaas niet bij zijn, want ik ben ergens anders hard nodig.

Zondag 26 september 2010

Om 12.30 zit ik vol verwachting in een overvol “meneer Frits” (cafe hoek Jan van Lieshoutstraat/Markt) te wachten tot de live talkshow SPAM! begint. Gitaarklanken vullen de ruimte en de band Denvis laat van zich horen. Na het eerste nummer nodigt de presentator mijn CDA collegaraadslid Ibrahim Wijbenga uit om het podium te betreden. Een boeiend interview volgt, met alle ins en outs welke momenteel spelen binnen de toekomstige regeringspartij. Geen onderwerp wordt geschuwd. Bravo Ibrahim!

Verder komt oa de wereldvoedseldag (zaterdag 16 oktober) aan bod. Jaarlijks wordt hiermee aandacht gevraagd voor het hongervraagstuk in de wereld. Per dag is er per mens 2,4 kilo eten. Tenminste als het eerlijk verdeeld zou zijn. Helaas is dit niet zo en is er op veel plekken in de wereld hongersnood. Daarom staat Dynamo op vrijdagavond 15 oktober in het teken van ‘Wat je hebt, kun je delen. Je kunt daar dan een 3-gangenmaaltijd nuttigen, welke is samengesteld uit de 2,4 kilo voedsel die per dag voor iedereen op aarde beschikbaar zou moeten zijn.

Info: http://www.dynamo-eindhoven.nl

Na de show fiets ik richting het vernieuwde Trudoplein wat vandaag feestelijk zal worden geopend. Het plein is helemaal vernieuwd en doet denken aan vervlogen tijden. Het is een drukste van jewelste. Heel Strijp is uitgelopen om te genieten van de gezellige terrasjes, braderie, springkussen, een gebakken visje en vooral elkaar. Wat woon ik toch in een gezellig stukje Eindhoven!