5 december 2010

Leefbaar en PvdA: tóch Taxbus oudjaarsavond

Bron: Eindhovens Dagblad, dinsdag 30 november 2010

EINDHOVEN – De Taxbus moet toch rijden op oudjaarsavond. De PvdA en Leefbaar Eindhoven willen daar vanavond in de raadsvergadering ( 20.30 uur, stadhuis) een motie over indienen.

Dit jaar rijdt de Taxbus (voor oude­ren en gehandicapten met een speciaal pasje) voor het eerst niet op oudjaarsavond vanaf 21.30 uur. Dat heeft onder meer te maken met de overstap naar een nieuwe zorgvervoerder per 1 januari. Maar volgens het regiobestuur SRE is het ook niet veilig genoeg voor klanten en chauffeurs om na 21.30 uur die nacht nog ritten te maken. De PvdA en Leefbaar Eindhoven zijn het daar niet mee eens. Ze stellen dat er nog nooit sprake is geweest van incidenten. Ze vinden boven­dien dat het regiobestuur op deze manier bijdraagt aan het sociaal isolement van de honderden gehandicapten en ouderen die tot nu toe op oudejaarsavond de Tax­bus namen.

Om middernacht als het vuurwerk knalt, neemt regiotaxi De Vallei formeel het zorgvervoer Tax­bus in de regio Eindhoven en in Helmond over van Cibatax. De Vallei heeft daartoe een contract voor vier jaar gesloten met het regiobestuur SRE. Het SRE koos voor de Vallei, omdat die goedkoper is.