19 december 2010

Einde dreigt voor kunstijsbaan

Dit valt op te maken uit het bezuinigingsplan ‘Samen werkend aan morgen’ dat het college van B en W gisteren aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd. In het plan staat beschreven hoe de gemeente de komende vier jaar 56 miljoen euro wil bezuinigen. Eerder deze week werd al bekend dat de Eindhovense bibliotheek fors moet inleveren.
Tegelijkertijd wil de stad de komende jaren ieder jaar 21 miljoen euro extra investeren in de economie, veiligheid, maatschappelijke ondersteuning, armoedebestrijding, innovatie en design. Die investeringen wil het college grotendeels van de voorgenomen bezuinigingen betalen.

Vorig jaar al gaf de gemeente aan het IJssportcentrum mogelijk te verkopen. Eindhoven legt jaarlijks een miljoen euro toe op de exploitatie van de baan. Het college stelt nu dat schaatsen niet bij het dna van de stad past en dat Tilburg met de nieuwe Ireen Wüstbaan veel meer een schaatsstad is. Eindhoven kan zich een verliespost van 1 miljoen per jaar niet meer permitteren, ‘zeker ook omdat het gros van de schaatsers van buiten Eindhoven komt’, aldus wethouder Fiers. Een exploitant mag van het college meer activiteiten ontplooien, maar die moeten dan wel in de Genneper Parken passen.

Ad de Koning