19 mei 2010

Cohen en Merkies bezoeken Brainport

De eerste stop was echter bij de automotive campus in Helmond, waar Judith Merkies geïnformeerd werd over de ontwikkelingen ten aanzien van elektrisch rijden.

De lunch was gepland bij Brainport Development, waar ze bijgepraat is over Brainport 2020, een door Minister Van der Hoeven ingestelde overlegtafel over de toekomst van de regio Zuidoost-Nederland met Brainport Eindhoven als belangrijke spil daarbinnen. Doel is zichtbaar te maken wat de regio nodig heeft om te komen tot een ontwikkelingsprogramma om het gebied in 2020 als toptechnologische regio een speler van wereldformaat te laten zijn. Een belangrijke erkenning van de rol van Brainport Eindhoven voor de nationale economie, naast de twee andere regio’s van nationaal belang, Amsterdam en Rotterdam.

Hierna bracht Judith een bezoek aan het ICSE, waar ook wethouder Mary Fiers aansloot, en ze geïnformeerd werd over de duurzame ambities van de stad.

Het slot van het bezoek was gepland op de High Tech Campus. Tijdens dit deel van het bezoek schoof ook PvdA lijstrekker Job Cohen voor een bliksembezoek van anderhalf uur aan! Tijdens een gevarieerde presentatie werden Job en Judith bijgepraat over de innovatie kracht van de regio Eindhoven en de rol van de High Tech Campus, de twee Eindhovense KIC’s ‘ICT-lab’ en ‘energie’, het Holst Centre, een onderzoeksamenwerking met Leuven en een kleinere High Tech Campus ondernemer: Suncycle.

Tijdens de afsluiting werd uitgebreid nagepraat over de kansen en mogelijkheden van onze regio. Een ding is duidelijk: ‘Eindhoven, richt je pijlen nadrukkelijker op Brussel en de EU!’ Daar ligt de komende jaren kansen om innovatiegeld en -projecten binnen te halen. Misschien een idee om eens met een raadsdelegatie een bezoek aan het Europarlement te brengen?

 {jcomments on}