Hafid Bouteibi

Fractielid
Economie & Werk

“Eindhoven, een voorbeeldstad”

Ik heb van u de mogelijkheid gekregen de komende periode weer de stad van dienst te zijn. De vorige periode ben ik woordvoerder armoede, zorg en onderwijs geweest. We hebben op deze gebieden veel bereikt. Eindhoven is een stad met goed onderwijs, een eerlijk armoedebeleid en mensen die hulp nodig hebben krijgen de zorg die bij hun past.

Deze periode ga ik mij richten op het thema arbeid. Zoveel mogelijk eindhovenaren op het voetbalveld en het liefst geen reservebank. Dat klinkt utopisch maar ambitie is mijn drijfveer.

Ik ben vader van 3 zoontjes en wil werken aan een stad waar onze kinderen in de toekomst aan mogen bijdragen maar vooral ook van mogen profiteren. Wij gaan van deze stad een voorbeeld maken voor het hele land. Eindhoven wordt de stad met relatief de meeste mensen aan het werk, interessant voor investeerders en toegankelijk voor iedereen die er een bijdrage aan wil leveren.

Natuurlijk kunnen wij dat niet alleen. Daarom vraag ik u contact met mij op te nemen wanneer u vindt dat er zaken beter moeten. Maar ook wanneer u ideeën heeft om meer mensen aan het werk te helpen.

Voor de stad die wij voor ogen hebben zijn we allemaal van belang. Met elkaar wordt eindhoven een voorbeeldstad.

Hafid Bouteibi
Raadslid voor de PvdA
Gemeente Eindhoven

h.bouteibi@eindhoven.nl

 

Tegenprestatie als pestmaatregel

door Hafid Bouteibi op 7 juni 2017

De tegenprestatie is blijkbaar volgens de officiële definitie geen instrument om mensen aan het werk te helpen. Het mag expliciet niet als doel hebben om de kansen van de bijstandsgerechtigde op werk te vergroten. Ik ga het voor u herhalen: het mag niet als doel hebben de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten! Gewoon te

lees verder »

De week van… Hafid

door Hafid Bouteibi op 31 mei 2016

Deze week heb ik samen met Devon gesprekken gevoerd die als basis vormen voor ons voorstel “de inclusieve stad”. We willen graag dat mensen meedoen, maar worden mensen wel voldoende in de gelegenheid gebracht om mee te doen?

lees verder »

Uitnodiging: discussie-avond

door Hafid Bouteibi op 30 mei 2016

Een uitnodiging van ons raadslid Hafid Bouteibi voor een discussie-avond over passend onderwijs. Geïnteresseerd of meer weten? Lees snel verder!

lees verder »

PvdA in de gemeente maakt het verschil!

door Hafid Bouteibi op 9 november 2015

Als u in de bijstand zit en u geeft een verandering in uw situatie niet door, dan schendt u de zogenaamde inlichtingenplicht. Wanneer u hierdoor teveel bijstand heeft ontvangen dan moet u dit bedrag terugbetalen. Tot nu toe klinkt het logisch! Wanneer er opzet in het spel is geweest, dan krijgt u een boete opgelegd

lees verder »

De week van Hafid

door Hafid Bouteibi op 20 maart 2015
Foto Ward Overeem

Zoals iedere week begin ik maandagmorgen met het naar school brengen van onze kids en daarna snel naar werk. Op maandag heb ik een vol rooster. Lessen burgerschap verzorgen en begeleiden van Buddy’s. Dit zijn studenten leerjaar 2 en 3 die studenten leerjaar 1 helpen bij schoolzaken.

lees verder »

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

door Hafid Bouteibi op 8 maart 2015

Je kunt pas bepalen of het ene kind zich sneller ontwikkelt dan de ander wanneer de beginsituatie zoveel mogelijk hetzelfde is. In Eindhoven mogen alle kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden gebruik maken van de peuterspeelzaal. Dat is 3 maanden eerder dan in andere gemeenten.

lees verder »

Tot hier en niet verder!

door Hafid Bouteibi op 1 december 2014

Hoewel je op internet vaker zaken tegenkomt die schokkend zijn, ben ik onlangs zo geschrokken van een post op Facebook dat ik even mijzelf niet meer was. Iemand had een artikel geplaatst waarin hij de regering verzocht om met een groep van honderd vrienden eigenhandig het aantal buitenlanders te minimaliseren.

lees verder »