Frank Depla

Fractievoorzitter
Economie & Mobiliteit en Financiën & Bestuur

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en voor derde keer actief als gemeente raadslid.

De afgelopen jaren heb ik Eindhoven –ondanks de crisis- sterker, leuker en levendiger zien worden. Bewoners hebben meer verantwoordelijkheid gekregen en genomen voor hun eigen woonomgeving. De PvdA heeft dat gestimuleerd en mede mogelijk gemaakt. De stad is echt van ons allemaal. Samen met u wil ik verder bouwen aan ons Eindhoven. Ik wil mij daarvoor opnieuw inzetten. Net zoals ik me altijd heb ingezet bij PSV waterpolo. En als supporter bij mijn dochters en coach bij mijn waterpoloënde zoon. Sport is leuk. Maar ook zo belangrijk. Omdat het mensen bij elkaar brengt. Daar kunnen we in de politiek van leren. Met elkaar bereiken we meer. Samen staan we sterk.

Wat zijn mijn speerpunten?
1. Meer mensen laten sporten door het versterken van sportverenigingen en het verbeteren van sportvoorzieningen in buurten .
2. Meer ruimte voor de fiets.
3. Werk voor iedereen: iedereen aan het werk of op school

Fractievoorzitter
Lid commissie Financiën en bestuur
Lid commissie Economie en mobiliteit , woordvoerder mobiliteit
Daarnaast ben ik woordvoerder sport.

Contactgegevens:
Frank Depla
tel. 06 2003 1574

frank@pvda-eindhoven.nl
twitter@deplaf
Facebook https://www.facebook.com/fjag.depla

Afvalcontainer pilot

door Frank Depla op 10 september 2017

Veel mensen die in de buurt een afvalcontainer hebben staan, vragen ernaar: ‘mag de afvalcontainer gewoon door iedereen gebruikt worden?’ Tot nu toe was het alleen mogelijk om met een geautoriseerde stadspas de vuilniszakken te deponeren. Dat zorgt er vaak voor dat mensen hun vuil naast een afvalcontainer zetten met de nodige stankoverlast en zwerfafval.

lees verder »

Topsport stimuleert breedtesport

door Frank Depla op 7 augustus 2017

De afgelopen weken hebben we genoten van het EK voetbal vrouwen. Het hoogte punt was natuurlijk zondagmiddag de finale met prachtig aanvallend voetbal in ” Hollandse stijl” en een super overwinning! Ik moest nog even wennen dat ik de afgelopen weken heb gekeken naar een ploeg , zoals ik ergens las, “die speelde om te

lees verder »

Update over de ondergrondse containers en de vuilniszakken…

door Frank Depla op 18 juli 2017

Deze week stelden onze fractieleden Frank en Eric raadsvragen over de ondergrondse afvalcontainers. Aanleiding was de onbedoelde pilot, veroorzaakt door een storing in de software van Cure. Nadat enkele dagen de containers gesloten bleef, besloot Cure ze open te zetten. Een maand kon je zonder je stadspas te gebruiken je vuilniszak kwijt in de afvalcontainer.

lees verder »

Wederom geen tariefsverhoging voor onze sporters in Eindhoven!

door Frank Depla op 25 april 2017

Wat een goed nieuws voor de sportverenigingen en al die andere sporters uit 040.  Penningmeesters van de sportclubs zwoegen ieder jaar weer om de begroting rond te krijgen. Dan is prettig dat tarieven wederom niet stijgen voor sportvelden, zwembaden en sporthallen.

lees verder »

Na vele jaren eindelijk een opslagplaats voor de kano’s!

door Frank Depla op 11 april 2017

De Kanovereniging Gennerpermolen heeft na vele jaren een opslagplaats voor haar boten nabij de Dommel waar de leden trainen. Dit betekent dat de jeugdleden nu ook zelfstandig kunnen trainen. Ze zijn niet meer afhankelijk van het vervoer van hun ouders. Gewoon met de fiets naar je sport!

lees verder »

Toezegging staatssecretaris Dijksma PvdA aan bewoners in Tongelre tegengaan trillingen

door Frank Depla op 10 maart 2017

Al jaren hebben bewoners van Tongelre overlast van de drukte op het spoor. De werkzaamheden aan de Betuwelijn zorgen er voor dat nog meer goederentreinen over de zogenaamde ” Brabantroute ” worden omgeleid. De “Brabantroute” is de spoorlijn vanaf de Duitse grens bij Venlo tot aan Rotterdam. Deze spoorlijn gaat dwars door steden en dorpen,

lees verder »

De week van Frank

door Frank Depla op 30 januari 2017

Zondag 22 januari We zijn Mainport! En wat merkt hiervan de ‘ gewone Eindhovenaar?” Dat was een vraag van mij deze week bij een informatieavond van de gemeente over Brainportcity. Hierbij de het antwoord in een interview met studio 040.  Klik hier om terug te luisteren.

lees verder »

De Geldropseweg wordt eindelijk opgeknapt!

door Frank Depla op 20 december 2016

Al jaren werken bewoners en winkeliers keihard aan plannen voor het opknappen van de Geldropseweg. Een van de laatste ‘ radialen’ welke nog niet is aangepakt en driegt te verloederen. Al in de periode 2007 – 2009 was het project gepland om te realiseren, maar door de crisis is dit stop gezet. Maar nu de

lees verder »

Door een visie gaan inwoners niet direct meer sporten….

door Frank Depla op 8 december 2016
Foto Ward Overeem

“In gelul kun je niet wonen” was ooit een gevleugelde uitspraak van wethouder Shaeffer uit Amsterdam. Zo is het ook met sporten, “ met een visie gaan we niet meer bewegen….” Het komt uiteindelijk aan op praktische oplossingen.

lees verder »

Sportclub in Tongelre onmisbaar!

door Frank Depla op 25 november 2016

Met de nieuwe sportvisie zetten we in op sterke verenigingen. Sportverenigingen leveren een bijdrage aan de sportdeelname in de stad. Maar ook spelen ze een belangrijke maatschappelijke rol in het welzijn van mensen omdat het plekken zijn waar mensen ontmoeten en verbinden. Juist in wijken waar dat nodig is. Dan is het spijtig om te

lees verder »

Lijn 55 , bewoners verrast, PvdA ook.

door Frank Depla op 13 november 2016

Meer dan 1000 handtekening zijn opgehaald als protest tegen het opheffen van lijn 55 in Tongelre.  Net als de bewoners uit Tongelre is de PvdA samen met Groen Links verbaasd  dat hun bus niet meer rijdt. Een bus die oa ouderen bracht van hun verzorgingshuis naar het winkelcentrum de Haagdijk. Om boodschappen te doen, de

lees verder »

Nieuwtje uit de fractie: Blijf rijden!

door Frank Depla op 8 oktober 2016

Buslijnen 3 en 55 blijven rijden! Via bewoners van onder anderen de Eerbrand en Kronehoef, twee verzorgingshuizen begreep de PvdA fractie dat de buslijnen 3, 5 en 55 zouden worden opgeheven. Dat riep voor zowel de bewoners als de fractie de vraag op waar deze ouderen dan zouden moeten opstappen?

lees verder »

“Geen adressen? Minder volk”

door Frank Depla op 7 oktober 2016

Het ED kon het niet beter verwoorden. Want is het volgende niet vreemd: voorheen nodigde de gemeente bewoners wel uit voor een ouderen activiteit, en nu bewoners deze activiteit zelf organiseren niet meer.

lees verder »

Geluidsoverlast aan de Hofstraat wordt nu echt aangepakt!

door Frank Depla op 7 oktober 2016

Eindelijk, na meer dan 10 jaar strijd van bewoners gaat Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) fors investeren in het spoor om de geluidsoverlast tegen te gaan. Te veel treinen werden omgeleid vanuit de Betuweroute over de zogenaamde Brabantroute. Hierdoor was met name aan de Hofstraat een enorme overlast.

lees verder »

Een diverse binnenstad, voor iedereen toegankelijk en betaalbaar!

door Frank Depla op 4 oktober 2016
Foto Foto by Lara Rongen

Vorige week is de nieuwe binnenstadsvisie besproken in de gemeenteraad. Een mooi resultaat van de samenwerking tussen bewoners, winkeliers, pandeigenaren en gemeente. In deze visie staan prachtige vergezichten over waar we naar toe willen als internationale en designstad.

lees verder »