Nieuws

Gasloos bouwen

door Jan Hopstaken op 17 augustus 2017

Omdat het reces is, heb ik nu tijd om dingen op te pakken waar ik al langer mee rondloop maar nog geen concrete vorm had. Dat onderwerp was gasloos bouwen. Je hoort het op verschillende momenten steeds terugkomen in de media, we moeten de CO uitstoot reduceren, en Eindhoven heeft daartoe ook een zeer ambitieus doel gesteld. Het lijkt dan vreemd dat nieuwbouwwoningen nog steeds de verplichting hebben om aangesloten te worden op het gasnet. Terwijl particulieren en organisaties steeds meer maatregelen nemen en investeringen te doen om hun energie te vergroenen. De PvdA maakt zich druk om de toekomst van ons milieu en wil energie vergroenen! Vandaar dat ik de raadsvragen heb gesteld over de plicht van projectontwikkelaars om nieuw te bouwen woningen aan te sluiten op het gasnetwerk. Ben benieuwd naar het antwoord van onze wethouder.

2 Responses to “Gasloos bouwen”

  1. Peter van den Baar schreef:

    Olv van Nico van de Spek zijn de woningen in Meerhoven niet aangesloten op,het gasnet. Maar….het alternatief stadsverwarming , is voor de bewoners een tegenvaller, ook omdat bij verkoop van het net de gemeente geen moment aan denbelangen van de bewoners heeftngedacht…

  2. Gerben Welling schreef:

    Mooi initiatief Jan.
    Uit eigen ervaring weet ik dat het gasloos maken van je huis meer een kwestie van willen is. Wij wonen gasloos met een aardwarmte installatie. Kun je niet werken aan een breder plan in de stad. De gemeente geeft het voorbeeld op alle gebouwen waar ze zitten. Daar waar het kan plaatst men ook zonnepanelen etc.

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.