Door op 22 januari 2017

Verslag Algemene Ledenvergadering

Afgelopen donderdag, 19 januari, vond de eerste algemene ledenvergadering van 2017 plaats. Een goedbezochte bijeenkomst, waar een aantal belangrijke besluiten werden genomen.

De algemene ledenvergadering stemde in met het door het bestuur van de PvdA Eindhoven voorgestelde draaiboek richting de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Een belangrijk besluit, want dit maakt de uitvoering mogelijk van het tijdsplan dat door het bestuur is opgesteld. In het door de leden goedgekeurde plan staat vermeld dat er een lijsttrekkersverkiezing zal plaatsvinden indien er twee of meer geschikte kandidaten zijn, dat het bestuur van de PvdA Eindhoven de mogelijkheden tot een eventuele lijstverbinding zal onderzoeken en dat er een wethoudersselectiecommissie zal worden gevormd. Dat laatste voor het geval de PvdA Eindhoven onderdeel zal uitmaken van een coalitie na de verkiezingen.

Bovendien stemde de algemene ledenvergadering in met het voorstel om een kandidaatstellingscommissie in te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en ging zij akkoord met de benoeming van de voorgestelde leden.

Ten slotte ging de ledenvergadering in gesprek met Rob van Gijzel. Daar had je bij moeten zijn, want het is te veel om samen te vatten. Rob keek terug op zijn burgemeesterschap en keek vooruit naar de  aankomende verkiezingen. Vertel wat er allemaal WEL is bereikt en benadruk niet alleen wat er niet is bereikt.