Door Frank Depla op 25 november 2016

Sportclub in Tongelre onmisbaar!

Met de nieuwe sportvisie zetten we in op sterke verenigingen. Sportverenigingen leveren een bijdrage aan de sportdeelname in de stad. Maar ook spelen ze een belangrijke maatschappelijke rol in het welzijn van mensen omdat het plekken zijn waar mensen ontmoeten en verbinden. Juist in wijken waar dat nodig is. Dan is het spijtig om te moeten constateren dat in een dergelijke wijk de sportvereniging RKVV Tongelre vecht voor haar bestaan. 

De pech die deze club heeft, is dat de nieuwe accomodatie is gebouwd op de verwachte groei van de nieuwe wijk. Door de crisis van 2008 is deze nog niet afgebouwd. En dan is het logisch dat de verdere groei van deze club stagneert, en dus kosten niet in balans zijn met de inkomsten.

Een club met bijna 200 jeugdleden, waarvan een behoorlijk aantal gebruik maakt van regelingen zoals Jeugdsportfonds om hun lidmaatschap te kunnen blijven betalen. Dus juist de groep kinderen waarvan het van groot belang is dat ze blijft sporten. Een alternatief is er niet, want RKVV Tongelre is de enige voetbalvereniging in de wijde omtrek. Dan is het risico groot dat in een wijk waar we meer Eindhovenaren aan het sporten willen krijgen, het er juist minder worden.

De PvdA staat voor sterke wijken en wij vinden het een taak van de overheid om de toegankelijkheid van clubs en accommodaties voor iedereen te borgen.

Dat is niet de bedoeling van de nieuwe sportvisie, wethouder Wedemeijer, doe er wat aan! Zorg voor een goede oplossing. Zodat ook de kinderen uit deze wijk op zaterdag blijven meedoen, door hun potje voetbal met andere kinderen uit de stad!
Dinsdag zullen wij aan de wethouder vragen alles er aan te doen om de club te redden. De ‘stekker eruit trekken’ past dan niet!
Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla