Door op 6 november 2016

De week van Jan

Twee weken geleden alweer ben ik (op de foto rechts) beëdigd als commissielid door de burgemeester. Dat was officiëler dan dat ik had gedacht, en na dit zeer korte officiële gedeelte kreeg ik van de hele raad en het college een hand. Ik heb ontzettend veel zin om aan het avontuur te beginnen. De reden voor de wissel was natuurlijk minder leuk, Sjoerd Slaaf neemt tijdelijk een stapje terug vanwege ziekte. Eric Cols neemt zijn plaats tijdelijk in, en ik neem de plek van Ab over, die wegens privé omstandigheden is teruggetreden.

Naast mijn baan als docent maatschappijwetenschappen op het Varendonck college in Asten, is het commissielid een zeer interessante uitdaging voor mij. Ik neem de verantwoordelijkheid serieus, en zal onze sociaaldemocratische normen en waarden zo duidelijk mogelijk uitdragen in het domein Ruimte & Vastgoed dat ik ga oppakken.

Als eerste onderwerp meteen de begroting op het programma, een ingewikkeld stuk om mee te beginnen omdat het teruggrijpt op allerlei eerder gemaakte afspraken. Toch kijk ik vanaf huis live de vergadering mee, en hoewel het lang duurt is het een boeiende vergadering. Ook leuk om te zien dat de raad een diverse samenstelling heeft qua mensen en dat is maar goed ook om de diversiteit van de bevolking goed te vertegenwoordigen.

De komende 1,5 jaar als commissielid zie ik met veel plezier tegemoet! En daarnaast geniet ik nog optimaal van mijn dochtertje Aurélie die op 2 augustus 2016 is geboren.

Graag tot ziens!