Door Mary Fiers op 16 oktober 2016

Vacature kandidaatstellingscommissie

Het bestuur van de PvdA Eindhoven is op zoek naar leden van de Kandidaatstellingscommissie Eindhoven.


Lijkt je dat wat? Lees dan verder wat de voorlopige opdracht van de kandidaatstellingscommissie is, hoe het teamprofiel van de kandidaatstellingscommissie eruit ziet en wat we van de individuele commissieleden vragen.

Het bestuur heeft Gaby van de Biggelaar (voormalig fractievoorzitter in Eindhoven) bereid gevonden om voorzitter van de kandidaatstellingscommissie te worden. Daar zijn we heel blij mee! Het bestuur zal, samen met Gaby, de verdere invulling van de commissie vorm geven. We kiezen er bewust voor om dit team nu al samen te stellen, zodat zij zich ook gezamenlijk goed kunnen voorbereiden op hun taak.

Het bestuur heeft de voorlopige opdracht geformuleerd voor de commissie. Zie onderaan.

Een mooie opdracht, maar ook een hele verantwoordelijkheid. Daarom zijn we op zoek naar een kandidaatstellingscommissie, die voldoet aan het volgende profiel:

  • Minimaal 5 en maximaal 7 leden
  • Alle commissieleden hebben de sociaaldemocratische waarden scherp op het netvlies staan, zodat zij in staat zijn om kandidaten hierop te selecteren
  • De commissie heeft kennis over het reilen en zeilen in de Eindhovense politiek
  • De commissie heeft minimaal 2 leden met ervaring als volksvertegenwoordiger
  • Qua samenstelling is de commissie divers: mannen en vrouwen, jong en oud, diverse culturen
  • Minimaal 1 commissielid van buiten de Eindhovense PvdA
  • Een secretaris die punctueel is en goed kan organiseren
  • Alle leden hebben voldoende tijd beschikbaar om deze taak te vervullen en zij bereid ook (landelijke) trainingen te volgen.

Zie via de volgende link de concept opdracht: https://gallery.mailchimp.com/c26370da1c36b60d4a8cc1d17/files/CONCEPT_opdracht_Kandidaatstellingscommissie.doc

Belangstelling?
Een e-mail met je motivatie ontvangen we graag via [email protected] voor 15 november 2016.

Vragen via voorzitter Mary Fiers: 06-46855093.

Mary Fiers

Mary Fiers

Met veel plezier woon ik in Eindhoven. Op mijn 17e ben ik hier gaan studeren en niet meer weggegaan. Eindhoven is de stad van de toekomst en nooit ‘af’. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te doen. Daar houd ik van! Samen de handen uit de mouwen.

Meer over Mary Fiers